29 Haziran 2013 Cumartesi



İstanbul'da inşaatı devam eden 3 köprünün gündeme gelmesi ile KÖPRÜ kelimesinin insan hayatındaki anlamına takıldım. Bu 5 harfli basit kelimenin aslında hiç de basit manada olmadığını düşündüm.
Sözlük anlamına baktığımızda der ki; herhangi bir engelle iki yakayı birbirine bağlayan veya trafik akımını, başka bir trafik akımını kesmeden üstten geçmesini sağlayan yapı...



Peki siz hiç kendinizi köprü vazifesi gördüğünüz ilişkiler içinde bulmadınız mı ? Köprü kadar sağlam durmaya çalışıp, geçişleri sağlamaya çalışmadınız mı ?


Diğer bir anlamında ise iki şey arasında bağ veya ilişkiyi sağlayan şey der.


Yaşamak istediğiniz ilişkilerde kendi köprülerinizi kurmaya  çalışmadınız mı ? Veya köprüsü olmayan yollardan bakakalmadınız mı?


Yada hiç tereddüt etmeden yıktığınız köprüler olmadı mı ?


'' Hayattaki en zor şey; geçeceğin köprülerle,
Yakacağın köprüleri ayırt etmektir...! ''

DAVID RUSSEL


Engellere takılmadan keyifle geçeceğiniz köprüleriniz olsun...




Petek Uluğ

Etiketler: , , ,

6 yorum:

  1. benim günümün anlam ve önemine çok uygun bir yazı olmuş. tesadüfün böylesi :)) işte tam da bir kaç köprüyü yıkma aşamasındayken. yine de geriye bakmadan yoluma devam etmeyi her zaman becerebildiğim için kendimi seviyorum :))

    YanıtlaSil
  2. Evet tesadüf olmus aslinda tesadüf ler tesadüf i degilmis ama sevgili juliette yolun acik olsun
    .Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Sona yazdığın söz çok anlamlı olmuş..Düşünüyorum da devam edebilmek-köprüleri koruyabilmek- fedakarlık isteyen bir durum.
    Şair :Sen elmayı seviyorsun diye
    Elma seni sevmek zorunda mı?
    demiş ya..Günlük hayata ne kadar uyuyor bilmiyorum.Saçmaladıysam kusuruma bakma.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hayır saçma değil bahçe perim. Belki de herşeyin özü o ! Teşekkür ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Eminim hepimizin hayatinda yaptigimiz ve yiktigimiz koprumerimiz olmustur. Ama gordugum o ki artik ustunden gecerken karar verebiliyorsun yakmaya yada ustunden gecmeye:) Bu arada 3. kopru sart Istanbula ama katledilecek agaclar evsiz kalacak binlerce insana kiyilacak. Degermi acaba??? Muallakta!!!

    YanıtlaSil
  6. Çok haklısınız Mevlüde hanım . Kar zarar iyi düşünülmeli ! Teşekkürler...

    YanıtlaSil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.