6 Ocak 2013 Pazar


Yenilenmenin ikinci çalışmasını kıyafet dolabında yapmalıyız çünkü özellikle bayanların biriktirmeyi en çok sevdiği köşelerdir bu dolaplar.

Hiç giyilmeyen okadar çok kıyafet, ayakkabı, çantamız vardır ki! Onların başkalarında kendilerine yer bulması gerekir, yoksa; bizde biriktirme alışkanlığı zamanla ağırlaşma duygusu yaşatır.  

           
Dolap temizliği veya kıyafet detoksu yaparak gerçekten hafifleriz. Sonra hemen alışverişe koşun demiyorum, biraz durun bekleyin zaten evren yasası gereği boşalan yerler dolacaktır siz de daha verimli kullandığınız kıyafetlere sahip olacaksınız! Siz bir yer açın önce bakalım...


Üçüncü çalışmayı  banyoda yapalım ; çünkü minik yenilenmelerin en keyifli noktaları burada olacak. Banyo havlularının yıpranmasını beklerseniz bayağı sabretmeniz gerekir o güzel rengarenk dekoratif havluları satın almanız için. 

Eski havluları başka amaçlar için kullanın ve alacağınız bir iki yeni havlu ile (Lütfen hediye gelmesini beklemeyin!) yenilenir banyonuz, sabunlarınızı da kontrol edin özellikle; yeni bir kalıp sabunla başlayın ya da banyonuza uygun bir çanağa doldurun sabunlarınızı ki renkli şekerlemelere benzesinler.   


Çamaşır sepetiniz ile yapacağınız değişiklikle de banyonuzun havası farklı oldu bile.


Şimdi çalışma masanıza doğru gidin, eminim atamadığınız pek çok kağıt ya da notlar vardır. Belki gerekir diye sakladığınız kaç tane kartvizit vardır ki ne zaman kimden geldiğini hatırlamazsınız bile. Temizleyin notlarınızı atın işe yaramayacakları; ihtiyacınız olursa internet sayesinde her bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz zaten. 



Masa üzerinde duran kalemliği de değiştirin yeni ,farklı bir kalemlik olsun masanız canlansın. Siz kendiniz de yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz !

En son evinizdeki ya da balkondaki çiçeklere bir göz atın bakın bakalım saksısı değişecek, daha dekoratif saksılara yerleşecek çiçekleriniz var mı ? Sararan yaprakları temizleyin ki onlar da nefes alsın yenilensin, goncaları daha bol olacaktır eminim.



    Bakın ne çok iş yaptık...

Keyif dolu günleriniz olsun...

Petek Uluğ




Etiketler: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.