2 Ocak 2014 Perşembe


Özenle kurulan yılbaşı sofralarından veya tıka basa yenilen, bol mezeli masalardan nasıl kalktınız bilmiyorum ama birkaç gün canınız hafif atıştırmalıklar çekebilir diye düşündüm. 


Atıştırmalık denilince de benim aklıma kırmızı domates ile beyaz peynirin birlikteliği gelir. Hem pratik hem sağlıklı hem de dekoratif bir sunumdur. Yanlarında bir dilim kızarmış ekmek veya taze bol susamlı simit olursa kimse tutamaz onları. Size keyif şöleni yaşatırlar...

                                      
Tabii zeytinyağı bol ve lezzetli bir coğrafyada yaşadığımızı düşünürsek; dağ kekiği meşhur topraklarımızı da hesaba katarsak; harika bir Akdeniz tabağı ile sunum yapabiliriz...


Diyet yaparak beslenmesine dikkat edenler için de her daim mutfaktan eksik olmayacak bir ikilidir bu...







Keyif Dolu Günleriniz Olsun...




Kaynak:Pinterest

Etiketler: , , , , , , , , ,

12 yorum:

  1. Domatessiz düşünemiyorum. Güney Amerika'dan gelmiş bizimm olmuşş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki gelmiş, ne iyi etmiş...Teşekkür ederim Bahçe Perim. Eminim sen de çok lezzetli yiyecekler yapıyorsundur domatesle..

      Sil
  2. esım hele napar olmassa bayılır bayılır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tabaklardan bol bol hazırlayın artık!! Teşekkürler...

      Sil
  3. Çok iştah açıcı görünüyorlar . Evde domates , peynir dışında hiçbirşey olmasın bana yeter .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim için de geçerli canım. Hadi minicik bir dilim ekmek ile bir bardak çayım da olsun. Tamam !! Teşekkürler...

      Sil
  4. İlk önce görsellerin iştah açıcı olduğunu belirteyim. Çocukluğumdan beri ekmek arasına konulan peynir ve domatesin birlikteliği ayrı bir lezzettir benim için, özellikle çok acıktığımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte her evde bulunan ama apayrı bir lezzet...Dediğin gibi çocukluğumuzun ve hatta bugünümüzün vazgeçilmez ekmek arası...Teşekkür ederim..

      Sil
  5. hepsi de enfes görünüyorlar tam yemelik. en çok sevdiğim ikili. yaz aylarında hiç eksik etmediğim sabah ve akşam yemeklerinde mutlaka sofrada baş köşeye koyduğum lezzetler. kış aylarında domates yiyemesem de ( sanırım doğal yetiştirildiğinden emin olamadığım için) bu görüntüler bahardan itibaren tarafımca tek tek yapılacaktır :))
    teşekkürler paylaşım için canım çok güzel fikirler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görsel sunum benim için çok önemli. İşte kırmızı ile beyaz biraraya geliyor ve yanına da yeşillik. Sonuç hem zevkli hem de lezzetli ve sağlıklı bir görüntü değil mi, canım. Teşekkür ederim...

      Sil
  6. Wallahi görseller nefis
    bende bir domates manyağıyım
    mesela lahmacunu domatessiz yiyemem,
    olmadığını farzederek kebabcıya domates taşımışlığım vardır evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın, yanında götürecek kadar yani!! Olabilir, insan sevince nele yapmaz değil mi? Teşekkürler...

      Sil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.