21 Mart 2015 Cumartesi

Ne mutlu ki gelenek ve göreneklerimizi yaşattığımız, yöresel lezzetlerle zenginleşmiş keyifli saatlerimiz var bizim.

Hani bizleri kendimize getiren, yoğun geçen bir haftanın yorgunluğunu atmamızı sağlayan lezzet şölenlerimiz...

Pazar kahvaltıları, örneğin; son yıllarda adı ''Brunch'' da olsa tüm ailenin bir araya gelebildiği uzun saatler süren, damak lezzetimize göre hazırladığımız sofrada bir demlik çayımızı bitirmeden kalkamadığımız saatler benim vazgeçilmezimdir. 

Aslında sadece pazar günü değil, kahvaltı her gün en favori öğünümdür. En gösterişli akşam sofralarına bile değişmem onu. Günün ilkidir, başlangıcıdır belki de ondan. Yada ta uzaklarda çocukluğumda saklıdır sebebi bilmiyorum. Yola erkenden koyulmadığım günler, bu sofları hazırlamak ise tam bir oyun gibidir benim için çünkü; dekoratif sofraları seven ben, bir kız çocuğunun evcilik oynarken aldığı oyun keyfini yaşarım renk renk çanak, çömleklerimle...

Bu kahvaltı sofralarında ağız tadımıza göre hazırladığımız birçok lezzetler olur. Ev yapımı doğal reçeller, el açması börekler, tavşan kanı çaylar, Ege'nin taze otları, sızma zeytinyağı içine batırılmış nefaseti bol baharatları, e tabii ki kralı zeytin, kraliçesi peynir olan ballı kaymaklı, köy yumurtalı yöresel kahvaltılarımız. 


Kendi ağız tadımıza göre hazırladığımız olmazsa olmazlarımız da vardır. Belki de bizi çocukluğumuza götürür.



Annemin elinden kızartılan yumurtalı ekmek dilimleri, eşimin peynirli maydanozlu omletleri, kendi elimden domatesli biber kavurması ne kadar ayrıcalıklı lezzetlerdir. 

Bu kahvaltı sofralarına eşlik eden sabah erken saatlerde sıcak sıcak alınan bol susamlı simitleri, İzmir'in meşhur boyozunu da atlayamam. Tabii en önemlisi kahvaltının bize verdiği huzur ve güne dinç, sağlıklı, keyifli başlayabilmenin verdiği enerjidir.

'' Yemek yemenin üzerine ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltı yapmanın mutlulukla bir ilgisi var ''

Teşekkürler CEMAL SÜREYA

Keyif dolu günleriniz olsun...

Petek Uluğ

Etiketler: , , , , ,

4 yorum:

  1. Burada kahvalti aliskanligi olmadigi icin en cok kahvalti yapmayi ozluyorum. Ki kahvalti yapmadigimda ne yersem yiyeyim doymayan ben icin ne kadar acikli:((
    Bol kahkahali, keyifli kahvaltilariniz olsun her daim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim zorlanıyordunuz Mevlüde Hanım, biz tatil amaçlı geldiğimiz zaman bile zorlanıyoruz! siz yine de o enerjiyi, o keyfi yaşatırsınız mutlaka! Teşekkür ederim...

      Sil
  2. Bence de kahvaltının kesinlikle mutlulukla ilgisi var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de benim gibisin biliyorum.Sevgiler, mutluluğun daim olsun canım...

      Sil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.