24 Temmuz 2014 Perşembe


Bayram sonrası düğün günü heyecanı ile hazırlıklarını sürdüren gelin adayları için akıllarında bir çok soru vardır, eminim. Ancak, bu özel günün en merak edileni, gelin adayını bir prensese dönüştüren en sihirli şeyi o gün giyeceği gelinliktir. Modeli, beyazının tonu, dekoltesi, aksesuarları, danteli yani her detayı prensesi o gün yaşayacağı masalına hazırlar.
                                                                                                            


‘’ O özel güne hazırlanırken telaşlar içerisindeki gelin adayının kalbi ne için çarpar öncelikle acaba? ‘’ derseniz, sevdiği adamla hayatını birleştirmek üzere atacağı imza töreni demem gerekir belki de ama inanın öncelik; genelde peri kızının o törende giyeceği gelinliğin modelinin nasıl olacağı yani; gerçekten bir prensese benzeyip benzemeyeceğidir. Çünkü; gerçeğin ve günlük hayatın peri masalına dönüşmesini sağlayan tek simgesidir gelinlik de ondan…




Düşünsenize smokin giyen bir damat hayatının başka törenlerinde bir kez daha smokin giyebilirken ben tekrar gelinlik giyip bir başka törene katılan gelin görmedim hiç. İşte bu nedenle çok önemli ve hassastır gelinlik seçimi. Tabi bu özel kıyafete fazla bir anlam yüklememek de size kalmıştır. Belki sadece zarafetin simgesi olarak beyaz şık bir elbise giyerek, elinize alacağınız kır çiçekleri ile de töreninizin yine de perisi olabilirsiniz…

Gelinlik modelleri; gelişen tekstil sektörü ile beraber öyle cazip ve sonsuz seçeneklerle dolu ki. Emin olun hangi modele ve tarza karar verirseniz verin hep aklınızda ‘’ Acaba benim gelinliğim de şöyle mi olsaydı? ‘’ diye bir soru kalacaktır. Her katıldığınız düğünde kendi gelinliğinizi hatırlayacak ‘’Keşke ben de….’’ diye devam edeceksiniz. Neyse nasıl bir modelde karar kılarsanız kılın bilin ki size çok yakışacaktır.


Binbir çeşit stil gelinlik modelleri içerisinden çok sevdiğim ve biraz da eski zamanın asalet ve zarafetini anımsatan VİNTAGE tarzı paylaşmak istedim. Nostaljiye düşkün olan ben gelinlere çok yakıştırırım bu vintage gelinlikleri. Düğün töreniniz yeni hayatınızın başlangıcı olabilir, ancak; siz o gün Ortaçağ şatolarından çıkıp da gelmiş bir prenses gibi görünebilirsiniz!

Keyif  Dolu Günleriniz Olsun

Petek Uluğ

Kaynak:Pinterest





Etiketler: , , ,

2 yorum:

  1. Evet gelinlik çok çok önemli bir seçim bir kadının hayatında. Kendi gelinliğimi her yıl tekrar giyeceğime söz verdim, dilerim başarabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanki geçen yıl giymiştin, yanlış hatırlamıyorsam. Nasıl da güzel bir gelin olmuşsun! BU YIL DA GÖRÜRÜZ İNŞALLAH! Teşekkürler...

      Sil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.