25 Temmuz 2014 Cuma


Ramazanın son günleri ile beraber temmuz ayının son günlerinde bayramı karşılıyor olmamız, tatil planlarıyla da birleşince evlerde bir heyecan yaratıyor.

Uzaklardan veya yakından geleni olanlar için bayram günleri güzel bir fırsat demektir ...

Eminim bayram sofralarında neler hazırlanacağı şimdiden düşünülmüştür. Sevgili yemek bloggerı arkadaşlar bayram sofraları için zaten nefis, lezzetli menüler hazırladılar bile. Onları takip etmek işimizi kolaylaştırıyor, hepsinin ellerine sağlık...



Böyle özel günlerde özenmek ve özenli sofralar hazırlamak geleneklerimizde, adetlerimizde iyi ki var! Amaç bir araya gelmek de olsa, keyifli ve lezzetli sofralarda oturmak ayrı bir paylaşım heyecanı katıyor sanki! 

Kalabalık da olsak, gelenimiz az da olsa aynıdır bayram havasının estiği sofraların şenliği...




Güzel sofra adetlerimizi koruyarak, ancak sıcak yaz günlerine denk gelmesinden dolayı imkanınız varsa yine çıkın dışarılara, kurun sofranızı yeşillikler içerisine diyeceğim ben. 


Biliyorsunuz yaz günlerinde bahçeyi, balkonu pek severim. Dışarıda iki sandalye atılmış, mis gibi beyaz örtülü bir sofrayı hiçbir şeye değişmem. Ya da rengarenk örtülerin üzerine serpilmiş, yaz çiçekleri ile süslenmiş ege otlarından oluşan bir menüyü tek geçerim. Tabii Anadolu yemeklerimiz ile donanmış, geleneksel mutfağımıza da kim hayır diyebilir ki?


Sadece yaratıcılığımızı kullanarak farklı bayram sofraları hazırlayabiliriz. Şatafatlı olmasına gerek yok, deniz kenarında marine tarzı olabilir. Ya da bahçelerin içinde kır masaları da kurulabilir. Mumlar, çiçekler, otlar zaten doğal aksesuarlarınız olacaktır...Midye kabukları, renkli kumaşlar, fenerler de harika görsel ortam yaratır. Bazen öyle olur ki kimse yemeklere bakmaz, sofrayı seyreder!




Ben özel bir günde çok sade bulduğum soframın ortasına evde kullanmadığım beyaz tülü oturtmuş, kocaman beyaz porselen salata çanağımı da içine gömmüştüm. Dört bir tarafına da kalın mumlardan yakınca, komşular düğün yemeği var zannetmişlerdi! Olsun şimdi de BAYRAM var.


Keyif Dolu Bayram Sofralarımız Olsun...

Petek Uluğ



Kaynak: Pinterest



Etiketler: , ,

6 yorum:

  1. Coşkulu bir yazı. Ne güzel ne keyifli masalar böyle :)
    Bahçe ya da balkon olsun, açık havada yenilecek bir akşam yemeği başlıbaşına bir keyiftir. Özellikle de bayram günlerinde, eş-dost-akrabalarla bir arada, sohbet eşliğinde yeniliyorsa tadına doyum olmaz, kimsenin canı o sofradan kalkmaz istemez.
    Sevgi dolu, keyifli bayram sofralarınız olsun sizin de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli yorumunuz içim ben teşekkür ederim, sevgili Zeugma. Bayram çoşkusu sizin de sofralarınıza yansısın.Sevgilerimle...

      Sil
  2. Sevdiklerimize yanımızda olunca hayat bayramlar. Mutlu bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın! Başka nedir ki bayram! Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Tüller ve mumlar ne hoş olmuştur!

    YanıtlaSil
  4. Ee romantik oldu canım! Sağol..

    YanıtlaSil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.