17 Kasım 2014 Pazartesi


Kasım ayının 20. Günü Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Konumuz çocuk ise hakları da hukukları da her sözün üstündedir. Gerisi biz büyüklere kalmış görev ve sorumluluklardır.
Düşünebiliyor musunuz? Yarının toplumunda aile bireylerini oluşturacak anne, babalar bugünün çocuklarıdır aslında. Onlar bizimle beraber, hayatın içinde yol almaya çalışırken, onları yönlendiren, sağlıklı gelişmelerini sağlayan, seven, destekleyen, güven veren, maddi manevi ihtiyaçlarını sağlayan biz büyükleriz.
Peki her çocuk bu sevgi ortamına sahip olabiliyor mu? Doğal ebeveyn kayıplarının dışında, maddi yetersizliklerden dolayı aileleri tarafından terk edilmiş, devlet denetimde bakılan çocuk sayısı Türkiye’de 14.000 civarındadır.
Koruyucu ailelik ise dünyada %77’lere ulaşmışken TÜRKİYE’DE BU ORAN SADECE %10’DUR.
Bana bu bilgileri ulaştıran ve sorularıma yanıt veren İstanbul Koruyucu Aile Derneği Başkan Yardımcısı Filiz Süyür Hanım’a çok teşekkür ederim.
Filiz Hanım’ın kendisi de koruyucu bir aile. Koruyucu ailesi olduğu çocuğunun dışında bir de biyolojik çocuğu var.
Koruyucu aile kavramını aydınlatmak için; koruyucu aile olmak isteyen kişi ve kişiler hangi özellikleri taşımalı, şartları nelerdir, tavsiyeler, yaşanılan süreçler konusunda Filiz Hanım’a sorduğum sorulara samimi ve bilgilendirici cevapları için teşekkür ediyorum.


Ve bu röportajı ilk olarak yazılarımla yer alacağım www.abprojeyonetimi.com'da paylaştım...

Siz de buyrun...http://www.abprojeyonetimi.com/istanbul-koruyucu-aile-dernegi-roportaji/




Keyif Dolu Günleriniz Olsun...

Petek Uluğ






Etiketler: , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.