29 Ocak 2016 Cuma

                          

İzmir Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi aslında İzmir'in ilk açılan butik müzesi olduğu gibi, hayatımızın ilk vazgeçilmezlerinden olan oyunlarımızın, oyuncaklarımızın anlatıldığı bir masal dünyası adeta. Müze kaybettiğimiz İzmirli Seramik Sanatçısı Ümran Baradan'ın gezdiği ülkelerden topladığı oyuncakları ve müzenin tarihi binasını bağışlaması ve İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu yazar şair Sunay Akın'ın katkıları ile açılmıştı. Konumu gereği butik müzeler içinde en güzel manzaraya sahip olan oyun ve oyuncak müzesi belki de ''Çocuklar en güzelini hak eder!'' sözünü de doğruluyor!


Müzeye girer girmez kendinizi oyuncak dolusu geniş, aydınlık bir salonda buluyorsunuz. 


Salonda sizi karşılayan ilk oyuncaklardan biri nostaljik araba içinde uyuyan porselen bebek


Hangi çocuğun hayatında Pamuk Prenses ve 7 Cüceler'in önemi yoktur?





 Bursalı olarak Hacıvat ve Karagöz'ü görmek beni mutlu etti, karşısına geçip dakikalarca seyrettim tıpkı çocukluğumda olduğu gibi...


Şu sınıfın ve öğretmenin sevimliliğine bakar mısınız?


Müzede ayrıca kahvenizi içeceğiniz güzel bir kafe var. Minik bahçesinde ise masal karakterlerinizi bulup, onlara sarılabilirsiniz.

İçimizdeki çocukların korunduğu bu tür özel müzelerin artması, kültürel ve manevi değerlerin korunup, yeni nesillere aktarılması dileği ile...


Adres: Halil Rıfat Paşa No: 31 Varyant Tel: 232 425 75 13


                           Keyif Dolu Günleriniz Olsun...

Petek Uluğ









0 yorum:

Yorum Gönder

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.