1 Şubat 2016 Pazartesi


Haftasonu havanın güneşli olmasını fırsat bilerek kendimizi Urla'ya attık. Evet, birkaç haftadır İzmir'de gerçek kışı yaşadığımız, hatta kar yağmasına bile şahit olduğumuz için güneşli hava bize özlediğimiz güneşi sunar sunmaz yeşile, doğaya koştuk. 

Bol yağışlı geçen günlerin hediyesi yemyeşil otlardı.

                        

İlk mola yerimiz Urla'nın İçmeler Mahallesinde bulunan Urlice Bağlarıydı. Dikkat edin eski İzmir yolundan Kuşçular Köyü yönüne doğru ilerlerken tekrar sağa doğru tozlu bir yoldan sapmanız gerekiyor buraya ulaşmak için. 
Yolun başındaki tabelayı kaçırmayın. Çok sakin, huzurlu bir bahçesi olan şömineli bir taş ev Urlice. 

       

       

       

Bir mimar çiftin kendi ürettikleri üzümlerden yaptıkları şaraplar ve pizza sunumları var. Konaklamalı değil. Kahvaltı servisi de yok. Günün belirli saatlerinde mahzeni gezip, tadım yapabilirsiniz. 

     

    

Benim ilgimi çeken ise kuzinenin üzerinde demlenen çaydı. Bir çay meraklısı için üzüm bağlarını seyredeceğiniz, zeytin ağaçlarının sardığı bahçesi kadar evin içi de çok rahat ve keyifliydi.

Gelen misafirlerinin yoğunluğu nedeniyle kendileriyle minik de olsa bir söyleşi yapamadım ama temiz havada güzel zaman geçirerek ayrıldık diyebilirim.

Güneşi özleyen can dostları da bahçeye serilmiş, gelen gideni bekliyordu.




Ulaşmak isterseniz adres: 

1168 Sk. Eski İzmir Yolu İçmeler Mah. Urla-İzmir

Keyif Dolu Günleriniz Olsun

Petek Uluğ



Etiketler: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.