Karnıbaharı sever misiniz bilmiyorum ama renginin mor olanı bir harika. Tamam; tadı da pişirmesi de aynı ama görseli çok hoş.
Yurt dışında farklı renkleri de bulunan karnıbaharın mor olanı Türkiye'de ilk kez İzmir'de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından üretilmiş. Bu rengi veren üretiminde kullanılan flovin maddesi. Kesinlikle doğal, boya değil.
Antioksidanı bol olduğu için faydası da fazlaymış.
Ben bu fotoğrafı çektikten sonra kendisini haşlayarak salata yaptım. Rengini biraz kaybetti ama bu kez de eflatun karnıbahar oldu. Üzerine süslediğim yoğurt ile de çok süslü bir karnıbahar haline geldi :)
Keyif Dolu Günleriniz Olsun
Petek Uluğ
Çok ilginç :) mor karnıbahar, çalışmayı araştıracağım Petek Hocam, teşekkürler..
YanıtlaSil