16 Eylül 2013 Pazartesi


Geçen gün yakın bir arkadaşımdan dinlediğim KİRPİ HİKAYESİ çok hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim. Aslında ilk defa duyulmuş veya çok değişik bir hikaye değil ama işte kıssadan hisse meselesi. Ben de çok severim böyle payıma düşen hisseleri dinlemeyi...''Hayat işte!'' derim, anlayana bir de öğrenebilene ! O başka öğretmenlere de benzemez önce bir anlatır, sonra bakar ki anlamıyorsun, kafana vura vura anlatır bu kez...Hiç de öyle günümüzün anlayışlı, empatik öğretmenleri gibi de değildir yani ! Ha yine mi anlamadın verir seni disipline veee alırsın bol bol ceza... İşte o zaman, ne güzel öğrenirsin dersini...


Neyse; fabl türü bu hikayede arkadaş olan bir grup kirpi ''Biz neden birbirimizden ayrı duruyoruz ki? Hem hava çok soğuk, üşüyoruz, sıkı sıkı sarılalım birbirimize, üşümeyiz o zaman '' diyerek yakınlaşmışlar ancak öyle dip dibe gelmişler ki hepsinin iğnesi birbirine batmış ve kan revan içinde kalmışlar. '' Olmaz böyle, ayrılmalıyız birbirimizden ve uzak durmalıyız !'' diyen bir kirpinin fikrine uyarak uzaklaşmışlar ve kaçmışlar birbirlerinden. Tabii hava soğuk malum, çok üşüdükleri için yavaş yavaş donarak hepsi ölmüş, yok olmuş...

Denge ve mesafe ayarı ne kadar önemlidir hayatta değil mi ?

Canını yakmadan, nefes alanını daraltmadan, sıkmadan, bunaltmadan birlik ve beraberlik içinde ve iyi niyetle var olabilmek, güçlenebilmek ya da uzaklaşıp, tekleşip tamamen yok olmak ? 

Sadece kalp işi değil aynı zamanda ciddi bir akıl işi bence...




Keyif Dolu Nice Günleriniz Olsun...




Etiketler: , ,

13 yorum:

  1. Çok güzel ve anlamlı bir hikaye. Ben de severim böyle hikayeleri. Paylaştığın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Hikaye ve masallarda çok fazla mana var ama işte anlayabilene maalesef. O aradaki ince çizgiyi yakalayabilmek ne kadar önemli. Bazen boğulduğumu düşünüp kaçmak geliyor içimden. Bu aralar ruh halime çok yakın paylaşımlar yapıyorsun Petekcim acaba buralardasın da beni duyuyor görüyor musun diye merak etmiyor değilim :)
    Teşekkürler bu güzel hikaye için

    YanıtlaSil
  3. Uzaklardayım, Juliette ama yakın hissediyorum kendimi sana ! Yakında olup da uzak hissetmek nasıl gerçekse bu da gerçek, canım...Teşekkürler geldiğin için.

    YanıtlaSil
  4. Uzaklardayım, Juliette ama yakın hissediyorum kendimi sana ! Yakında olup da uzak hissetmek nasıl gerçekse bu da gerçek, canım...Teşekkürler geldiğin için.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Başak, teşekkür ederim. Evet,masallar büyüklere ya aslında ! HİKAYELER DE REHBER işte...

    YanıtlaSil
  6. :))) O dengeyi bulmak ve oralarda kalmak! Gerçekten akıl işi olsa gerek.Yoksa birinin nefesi,öbürünün iğnesi,diğerinin çenesi hep bir bahane vardır!

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel özetlemişsin Bahçe perim; işte budur kısacası... Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. ne güzel bir konuyu anlatmışsınız.Yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim pamuk şekeri.Herkesin ortak hissettikleri olduğu için...

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel bir hikaye, kıssadan hisse olmuş ama tabi anlayana.

    YanıtlaSil
  11. Tabii anlamak ve uygulayabilmek çok önemli . Teşekkür ederim ziyaretiniz için...

    YanıtlaSil
  12. yakınlaşmak ama batmadan uzaklaşmak ama yok olmadan sevgi ve anlayışsızlık iki uçtayız hep
    Alev Alatlı nın dediği gibi ve siyah ve beyaz gibi gri bir rengin var
    olduğunu hatırlamak gibi
    ne zamandır hikaye okumamıştım
    hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederin ziyaretiniz ve yorumunuz için...Hep grinin varlığını unutmadan yaşamayı ilke edindim.Daha huzur ve keyif verici gelir bana ! Siz de mutlu bayram günleri dilerim...

      Sil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.