21 Haziran 2015 Pazar


Neşe ve mizah insanoğlunun ihtiyaç duyduğu insani duygulardır. Hatta diğer canlılara nasip olmayan gülmek eylemi ve mizahi bakış açısı bu nedenle çok değerlidir. Bizim kişiliğimizdir, hayata karşı tavrımızdır. Bu iki özellik bir araya gelir de butik bir müzede birleşirse o şehir farklılaşır! Tıpkı İZMİR gibi...

Konak Belediyesi İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi adını ilk duyduğum zaman yüzümü gülümseten keyifli müzelerimizden. İçeride çeşitli karikatür sanatçılarının sergileri, el işi çalışmaları ve çizimleri bulunuyor. 
Eski bir Rum evi olan Alsancak Köşkü Konak Belediyesi tarafından yenilenerek İzmirlilere hediye edildi.

Siz de belki okulların kapandığı bugünlerde, sahillere kaçmadıysanız henüz, butik müze ziyaretleri ile çocuklarınıza müzecilik anlayışını aşılarken hem eğlenceli hem de zevkli zaman geçirebilmeleri için bir fırsat vermiş olursunuz.

Köşkten içeriye girer girmez Shakespeare'nin '' Mizah, zekanın bir oyunudur '' sözü ile karşılanıyorsunuz. Müzeyi gezerken aklımda ise Mevlana'nın sözü vardı. '' Bir İnsanın nasıl güldüğünden terbiyesini, neye güldüğünden ise zekasını ve seviyesini anlarsınız ''.

Kıbrıs Şehitleri Cad.No:9 Alsancak Tel: 232 463 21 07

 Pazartesi hariç her gün açık


                               
      
       

       

       






Keyif, neşe ve mizah dolu günleriniz olsun...

Petek Uluğ

Etiketler: , , , ,

2 yorum:

  1. Enteresan bir müzeymiş. Bir ay sonra İzmirdeyiz ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaretiniz için bloguma. İzmir'e de hoşgeliyorsunuz!Keyfiniz bol olsun.

      Sil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.