27 Eylül 2014 Cumartesi


Asalet ve zerafet kelimelerinin yanyana kullanıldığı cümlenin devamında mutlaka Monaco Prensesi Grace Kelly kelimeleri de vardır. Hele bir de gelin, gelinlik arayışınız varsa, onun zarif, sade ve şık danteller içindeki muhteşem gelin olduğu fotoğrafını görmemiş olamazsınız. Tarihe geçmiş birkaç gelinden biridir O! 



Evet; tüm prensesler ve kraliçelerin hayatı, sarayların günlük yaşamları merak uyandırır, çünkü; peri kızı masallarının gerçek hayattaki kahramanlarıdır onlar...


Avrupa Saraylarının mavi kanından gelmeyen biridir Grace Kelly, ancak; lüksün, şatafatın, şöhretin simgesi Hollywood'un prensesidir önceleri. Monako Prensi Rainer'dan aldığı evlilik teklifi ile hayatının akışı değişir ve en önemli rolünü oynamaya başlar..


Halk tarafından sevilen popüler prenses modellerinde genellikle bir trajedi vardır. Ani ölüm, kaza, hastalık ya da hüsranla biten aşklar gibi. Yani bu peri kızlarının hayatları hiç de masallardaki gibi bitmez.


Grace Kelly'nin de hayatı kendi kullandığı bir araba kazasında sonlandı. Kaza anında yanında bulunan küçük kızı ise uzun yıllar o travmayı atlatamadı. Bu nedenle midir bunca sevilmesi bilemem. Yine de; bakışlarındaki kibarlık, duruşundaki zariflik Onun gerçekten asalet ikonu haline getirilmesinin boşuna olmadığını gösterdi yıllar içinde...



Nicole Kidman'ın canlandırdığı, prensesin hayatının bir kesitinin anlatıldığı bu film ise geçen hafta vizyona girdi. Ailesi tarafından gerçeklerle ilgisi olmadığı öne sürülerek boykot edildi ve onaylanmadı.


Bana sorarsanız; Nicole Kidman her zaman olduğu gibi doğal ve başarılı oynamış rolünü. Bir prensesin asaletine zaten kendi genetiğinde sahip olan bir sanatçı, star! Ancak; Grace Kelly olabilmiş, onun enerjisine sahiplenebilmiş mi? HAYIR! 


Yine de bir sarayın görkemini, Monako'nun harika sahillerini ve ihtişamlı bir filmi seyretmek isterseniz, sıkılmazsınız diyebilirim...



Keyif Dolu Günler
Petek Uluğ

Etiketler: , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.