16 Şubat 2015 Pazartesi



Yıllardır 20-25 yaş aralığında üniversiteli kız öğrencilerimle beraberim. Her şehir, her kültür, her inanç, her sosyo-ekonomik seviye tek bir sınıfta toplanırız.

Ülkemin her renklerini gördüm. Gün oldu bana inandılar, güvendiler ve özel hayatlarında yaşadıklarını paylaştılar, gün oldu anlatırken ağladılar ''Neden hocam?'' diye sordular, hepsi bende kaldı!

Keşke dilim lal olmasaydı, izinleri olsaydı, yazarak yaşananları anlatabilseydim.

Ama şunu biliyorum ki; en modern, aydın kesim diye adlandırılan ailelerin kız çocukları da cinsel taciz mağduru. Tacizin ağırı, hafifi olmaz, tamam hepsi ağırdır ama biliyor musunuz en akıl almazı nerede yaşanıyor? Ailede!...

Anne çaresiz, suskun, konuşamıyor! Genç kız perişan, psikolojik tedavi alıyor! Dile getirilemeyen isyanlar ile sonuçlanan intiharlar! Asla nedeni açıklanamıyor! Aslında intihar değil, Özgecan vahşetinin aynısı! Yani; görünen buzdağının altı çok karanlık, sanıldığından daha da karanlık. Tacizin boyutları çok büyük!

Nezaman ki namus ve cinsellik kavramlarına bakış açımız değişir, işte ozaman kadının kaderi değişir bu ülkede.


Petek Uluğ

Etiketler: , , ,

4 yorum:

  1. masumları, tacize maruz kalanları koruyacak, suç işleyenleri cezalandıracak, rehabilite edecek çağdaş evrensel bir hukuk devletine ne kadar çok ihtiyacımız var? :(
    sizin şu yazınız ve benzeri paylaşımlar olayın ne kadar korkunç boyutlarda olduğunu gösteriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, hep sosyal bir yara olarak kalıyor ve üstü örtülüyor! Sonuçlar ve ileri boyutları toplumu sarıyor! Hukuk ve bilinç sistemi değişmeli! Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Özgecan hepimizin bilinçaltında yaşadığı korkuların ve baskıların ortaya çıkmasını sağladı. Ve ne acı ki hepimiz mağdurmuşuz. Ben kendi adıma şunu farkettim ; asla özgür olmamışım. Hep bu korkularla kendimi kısıtlamışım. ( Yalnız taksiye binme, geç saatlerde dışarıda yalnız kalma vs) yazık ki korkularımda da haklıymışım. Özgecan olayı gösterdi. Bu ülkede o kadar çok Özgecan var ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel Özgecan iste buna ve birçok şeye vesile olacak, kadin utanmayacak ve umarim magdur olmayacak yasadiklarindan. Ancak bilincaltimizi temizlemek gerekiyir! Tesekkur ederim

      Sil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.