18 Şubat 2015 Çarşamba



Türkiye'nin en büyük sanat galerisi İzmir'in Bayraklı Semti'nde körfezi kucaklayan bir konumda açıldı. Folkart Tower'ın en üst katında Ellerin Büyüsü adlı sergiyi dolaşırken bulutlara biraz daha yakın olduğum için mi bilmiyorum ama hem İzmir'i kucaklamak hem de çok zengin bir sanat koleksiyonunu incelemek, elleri, ellerin fonksiyonunu bir kez daha düşünmek çok keyif verdi, ülke olarak sıkıntılı geçirdiğimiz bir haftada bana nefes verdi!...

Ve bir kez daha anladım ki bizler eğitime ve sanata yatırım yaparsak; ancak; ozaman toplumsal huzura yatırım yapmış oluruz. Bugün sanatı tartışıyor olsaydık belki de sosyal yaralarımız çok daha az olurdu!

Sergide Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Ara Güler gibi dünya sanatına yön veren sanatçıların eserleri ile birlikte Türk resim ve heykel sanatında önemli sanatçıların eserleri de İzmir’de ilk defa sanatseverlerle buluşmuş. 

Dünyaca ünlü Alman Plastik Cerrahı Prof. Dr. Hans Zilch’in 30 yılını aldığını belirttiği sergi ilk olarak İzmir'de başlamış. 15 Mart 2105 tarihine kadar açık olacak sergi sonrası mutlaka seyir koltuklarına oturmanızı tavsiye ederim.





                 


Günüz Doğan Ekşioğlu






Uğur Seyrek


Ara Güler





Sanatla Dolu Keyifli Günleriniz Olsun

Petek Uluğ





Etiketler: , , , , ,

2 yorum:

  1. Sergi de , sanat galerisi de harika görünüyor Petek Hocam.. O seyir koltuklarında oturup,hiç bir şey düşünmeden dalıp gitmek isterdim ..

    YanıtlaSil
  2. Ceren'cim zaten öyle iyi geldi ki ruhuma! Öyle keyifsizdi ki günler! Tesekkür ederim...

    YanıtlaSil

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.