20 Ocak 2015 Salı



Yeni yılın ilk ayında günler yeni açılan bir defterin bembeyaz  ilk sayfaları gibidir. En güzel el yazısı ile başladığınız ancak; sayfalar ilerledikçe yazı şeklinin ve özeninin bozulduğu sonra da aman boşver dediğiniz çalakalem bir şeyler yazdığınız deftere benzer.

Sonra da o yıl size neler getiriyor teker teker başlarsınız yaşamaya hani çok da müdahale edemezsiniz. Gidenle gelen arasında çok da fark yoktur aslında. İşte bir fark olsun diye kişisel gelişim uzmanları birçok önerilerde bulunur; ruhsal detoks, bedensel arınma, negatif düşüncelerden uzaklaşma gibi.

Uygulanması gerektiğine inandığım bu yolların tekniklerini uzmanlarına bırakıp ben de her yıl kendimce yaptığım temizlenme çalışmalarını paylaşayım sizlerle. 

Ben buna bir çeşit arınma diyorum çünkü biriktirip bir türlü atamadığımız şeylerden arınacağız şimdi. ATIN diyeceğim ama öyle çöpe değil, sizden uzaklaşıp başkalarında işe yarasın. Yani SİZ yenilenin, yok kimsenin işine yaramayacak şeyler ise hala sizinle neden duruyorlar ki?

Önce mutfaktan başlayın; yani evin kalbinden. Açın dolaplarınızı; göz atın şöyle kavanozlara, şişelere, ağzı açılmış poşetlere. Mutlaka azalmış, tükenmiş bir şeyler bulursunuz. Boşaltın onları yenilenmiş, temizlenmiş kavanozlara, tazeleyin hepsini.


Hem nerede ne var elden geçirmiş olursunuz. Eğer yıllardır kullandığınız tuz-şeker-kahve üçlüsünden sıkıldıysanız onları hediye gelmesini beklemeden yenileyin! Uygun fiyatlara o kadar sevimli ve şık mutfak malzemeleri var ki! Bakın nasıl da mutfak keyfiniz değişecek, yenilenecek.

Yarım kalmış reçel kavanozlarını da boşaltın. Elinizde olan boncukları, kurdele ya da dantel parçacıklarını yeni cam kavonozların üzerine konduruverin.
                 

Eğer mutfak önlüğü kullanmayı seviyorsanız, önlüğünüz ile de bir değişim yaşayabilirsiniz. İnanın kendinizi mutfağınıza ilk defa giriyormuş gibi hissedersiniz. 

    
     Ufak yenilenmeler , büyük keyifler  verebilir.


Mutfak masa örtünüzü 2014 yılının her günü kullandıysanız 2015'de yine devam mı? Kaldırın onu, tamam atmayın ama yenileyin belki de gözünüz bıkmıştır !

Bu kez belki renkli servisler ya da runner tarzı  örtüler tercih edersiniz.


Her öğün kullandığınız ekmek sepetini değiştirerek de masa keyfinizde bir değişim yaşarsınız. 


Basit ama etkili değişimlerdir bunlar hem de maliyeti çok daha ucuz.




Kaynak: Google

Keyif dolu günleriniz olsun...

Petek Uluğ


Etiketler: , ,

1 yorum:

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.