19 Mayıs 2015 Salı


Evet bugün Onlara emanet edilen gün, Atatürk'ün "Onlar unutmaz" dediği, bizim ümitle yetiştirdiğimiz, toplumsal yarınlarımızın yetişkinleri gençler... 

Onlar neler der acaba? Onlar yarınlara sahip çıkabilecek kadar korunup, kollanabildiler mi acaba? Mesleğim gereği gençler ile hep içiçeyim, içlerini, umutlarını, endişelerini, korkularını bilirim. Onlar aile içinde göründükleri kadar cıvıl cıvıl, enerji dolu, delikan değillerdir aslında!

Ondandır mutluluğu sanalda aramaları, kazanmayı lotodaki şans sanmaları, kendilerini ifade edemeyişleri ya da anlatabilmek için silaha sarılmaları, sosyal ilişkilerindeki ürkeklikleri veya egolarını kontrol edemeyişleri, bireysel iletişimdeki şiddet eğilimleri, kendi gibi olmayana tahammülsüzlükleri, kendini bulduklarına bağımlılıkları aslında onların bizlere yolladıkları sinyallerdir!

Büyütürken koruyup kolladığımız çocuklarımıza genç olabilmenin, bu ülkeyi emanet edebilmenin sorumluluğunu verirken biz yetişkinlerin de sorumluluğunu ve aldığımız vebali unutmamak lazım. Onların mutsuz, gelecekten kaygılı, şiddete eğilimli bireyler olmasının bedelini toplum olarak ödemeye başladığımız yarınlara kalmadan bugünün gerçeğidir....


Keyif Dolu Günleriniz Olsun

Petek Uluğ

Etiketler: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

Eger yorum yapamıyorsanız, aşağıda "Yorumlama Biçimi" nin yanındaki küçük ok a tıklayarak anonime gelin.Yorumunuzu tekrar gönderin.