10- 13 Nisan'da gerçekleşen geleneksel Alaçatı Ot Festivali bu yıl da beklenen ilgiyi gördü ve Alaçatı sokakları doldu taştı. Hatta daha önceki yıllara göre katılım çok daha fazlaydı...
Mavi ve beyazın birleştiği sevimli, şirin evlerin bulunduğu daracık Alaçatı sokaklarında Ege Bölgesi'nin yemek kültürü ile pişen, çeşit çeşit otlardan oluşan sofralarda yer bulmak zordu. Belli ki çoğunluğu İstanbullu Ege aşıkları günler öncesinden otel rezervasyonlarını yaptırarak festivale destek olmuşlar...
Mavi ve beyazın birleştiği sevimli, şirin evlerin bulunduğu daracık Alaçatı sokaklarında Ege Bölgesi'nin yemek kültürü ile pişen, çeşit çeşit otlardan oluşan sofralarda yer bulmak zordu. Belli ki çoğunluğu İstanbullu Ege aşıkları günler öncesinden otel rezervasyonlarını yaptırarak festivale destek olmuşlar...
Yemek yazarı Sahrap Soysal otlar hakkında bilgi alıyordu...
Festivalin ilk günü otları tanıma ve toplama tekniklerinin anlatıldığı doğa yürüyüşlerine yer verildi...
Keyif Dolu Günleriniz Olsun...
Petek Uluğ
Harika!
YanıtlaSilSezer Hanım tam sizlikti, ama siz de çok güzel bir seyahatteydiniz...teşekkürler.
YanıtlaSilSeneye yine aynı tarihlere denk gelirse doğum günümü burada geçirmek istiyorum. Çok içimde kaldı ne güzel bir organizasyon olmuş:))
YanıtlaSil5 senedir benzer tarihler oluyor canım, ne güzel olur. İnşallah, geçen yıl dün gibi aklımda! Hemen 2015 Alaçatı Ot festivali gelsinnnn...
YanıtlaSilMaalesef fırsat bulup gidemedim ama paylaşımın ile gitmiş kadar oldum. Teşekkürler, harika bir yazı olmuş :)
YanıtlaSilİyi ozaman, sevindim. Seneye inşallah gidersin de beraber yazarız belki!!. Teşekkürler...
YanıtlaSil